Már március óta izgatottan készültem a yamahások 5-ik találkájára. A csoport alapítója, Dávid János, csapaton belül csak “Vezír”, nagyszabású Találkát álmodott meg a kakucsi versenypályára május 20-ra.

2014-ben alakult a mostanra 1000 fő fölé duzzadt Facebook csoport. Egyetlen egyszerű szabály van a tagsághoz: Yamahád legyen.

Már reggel korán indultam Kakucsra, hisz a regisztrációnál elkélt a segítség: a jelentkezési határidőig több mint 90 motor és tulajdonosaik jelezték részvételi szándékukat, így a yamahás csajokkal vállaltuk a szívélyes fogadtatást, karszalagosztást, és ahogy már ez megszokott, minden eseményre készül egy kis matrica, emlékül, a részvételért, ami természetesen most sem maradt el!

Külön meglepés ajándék is készült az alkalomra: a Tagok saját motorjainak saját fotóiból falinaptár készült, melyből szintén mindenki 1 db-ot ajándékba kapott!

Egymás után gurultak be a kisebb-nagyobb motoros csoportok, mire 10 óra körül elkezdődhetett az eligazítás.

Programok széles választéka várt minden Yamahást: vezetéstechnikai tréning motoros rendőrtársaink segítségével, melyhez egy hatalmas bójapályát állították fel nekünk.

Meglepetésként, a Yamaha Hungary és a Yamaha Top jóvoltából 5 tesztmotort nem csak nézegethettek, de ki is próbálhattak a tagok, úgy mint az MT09-et vagy a híres, Optimus Prime-ként emlegetett MT10-et.

Ahogy sétáltam a motoromhoz, miközben próbáltam legyűrni az izgalmat az első pályázásom előtt, nem győztem gyönyörködni a vasakban. Ahogy a veterán korú, úgy az új modellek is megférnek egymás mellett. Nincs irigykedés, itt mindenki kivétel nélkül családtag.

Azután, összeszedtem a bátorságom és a rutinosaktól a tanácsokat, majd sorba álltam a pályára hajtáshoz. Mondanom sem kell, adrenalin a plafonon, még úgy is, hogy nem vérre ment a verseny. A saját tempómban kezdtem venni a kanyarokat, majd igyekeztem ellesni a nagyoktól az ideális íveket.

Gyorsan el lehet fáradni. Ahogy lejöttem, a pálya mellől figyeltem, hogy karcolják a lábtartók az aszfaltot.

Gerédi Anita zenekarának, a Rossz Szokásnak jóvoltából készült egy zeneszám a Yamahások tiszteletére: Te vagy a legjobb (Yamaha) címmel melyhez a rendezvény ideje alatt klippet forgattunk. A videó részeként Yamaha feliratot írtunk ki motorjainkból, gumit füstöltünk.

A családias hangulat részeként hatalmas bográcsgulyás főtt vacsorára, amit a Ring zárása után együtt fogyasztottunk el. De itt sem csendes vacsoráról beszülhetünk, hiszen a csapat motoros rendőre – a csoportban csak Má Té – egy kis Kresz teszttel készült a jelenlévőknek! Megígérte, nem veszi el a jogsit, ha nem sikerül!

És hogy még egy kicsit meséljek, mert hát annyi az élmény: hagyománnyá vált, hogy a találkák alkalmával egy rögtönzött zsűri, meghatározott kategóriákban, – mint pl. Legkoszosabb motor, Legszebb épített motor, a Leglelkesebb résztvevő és még sorolhatnám – nyerteseket hirdet, melyeket megajándékoz – és figyelem itt jön a lényeg! – a tagok és támogatók által készített és felajánlott ajándékokkal! Természetesen minden stílusosan Yamahás. Külön örömömre idén a Legjobb sisak dizájnt ítélte nekem a zsűri!

Az esemény zárásaként, a Rossz Szokás zenekar élő koncerttel koronázta meg az élménydús napot, ahol együtt zengtük a Yamahás számot, majd nem is volt kérdés hogy Karaoke-val folytassuk az estét.

Nagy család a miénk. Ilyen hangulatú találkán sosem vettem még részt, és minden bizonnyal ez volt eddigi a legjobb motoros élményem! Összetartó társaság, és minden elfogultság nélkül állíthatom, a Yamahások tényleg mások!

A Yamahások mások – Az 5. Yamaha találka