Számomra a motorozás egy nagy szerelem. Talán szüleim nem is tudják, de azzal, hogy még hetedik osztályos koromban megvették nekem az első Rometemet, egy életre megfertőztek.

Voltam pár motoros rendezvényen, voltak ezek között nagyon szervezetlenek, színvonaltalanok is. Klikkek voltak, akik együtt érkeztek nem ismerkedtek, nem szóltak másokhoz…
Gondoltam elég a “szöglétből”, csinálok olyat, amivel eddig egyetlen találkozón sem tapasztaltam..

Eleinte kis létszámú Facebook közösség voltunk, aztán jött az ötlet , hogy lépjünk ki a cyberbarátságból, és legyen minél több személyes ismeretség. A találkozók fontos alappillére, hogy mindig valami tematika köré építjük fel. Például az első a vezetői engedélyt megszerezéséhez kapcsolódó míg a második a szakszerű elsősegély nyújtás ismeretei köré szerveződtek. Persze mindig rendezünk játékokat, vetélkedőket, amiket a Tagok által készített és felajánlott dolgokkal jutalmazunk. Mindenben az egyediségre törekszünk, próbálunk mindig valami újat kitalálni. Legutóbb a tagok által beküldött motoros fotókból készítettünk éves naptárat, ami júniustól májusig tart. Ez a “Yamahások év” azaz az időszak, ami a következő találkozóig telik el. A Találkáink zárt körűek, de a túrák, amiket szervezünk, azok nyilvánosak, bármelyik tag hozhatja más márkájú motort lovagló barátját. A Csoporthoz tartozásnak egyetlen feltétele van: Yamahád legyen. Ez nem diszkrimináció, egyszerűen történelmileg így alakult és nem is egyedi dolog az autós-motoros világban a márkához köthető szerveződés. Viszont a márkán belül a legnagyobb békességben megfér egymás mellett az 1977-es Dt , és a 2017-es Tracer. Lehetsz szakács , lakatos, vállalkozó, ügyvéd, mindegy… A motoron mindenki egyforma. Ha esetleg valaki mégis a másik ember vagy motorja “cinkelésébe” kezd, a többiek azonnal rászólnak, hogy eltévesztette a házszámot, mert nálunk ez nem “divat” .

Ez a Csapat már az életem részévé vált… átszövi a mindennapjaimat. Tagok, akiket itt ismertem meg rendszeresen felhívnak, írnak különösebb ok nélkül.. csak azért, hogy beszélgessünk. Egy itt megismert Barátom mondta: ez nem egy csoport a Facebookon, ez egy Csoport az életben.

Dávid János