Azt szoktam mondani, hogy nekem a hobbim, a munkám és az életem a motorozás.

Motoros futárként dolgozom, van egy saját futárcégem, szabadidőmben pedig túrázni járok vagy endurozni. Szinte nincs olyan nap amikor ne pattannék motorra, ahova tehetem két keréken megyek, mert sokkal praktikusabbnak tartom, mint az autót.

Amióta motorozok már a 3. Yamahámat nyúzom. Egy 535 virago volt az első komolyabb motorom, de másfél év chopperezés után egy Yamaha XJ6 Diversion F-re váltottam. Ezekkel párhuzamosan volt egy 125ös Majesty-m is. Ha magasabb lennék akkor egy Xt660X is biztosan állna a garázsban 🙂 És hogy teljes legyen a hangvillás kép, szeretnék egy Yamaha dobszerkót is 🙂

Az elsők között kerültem be a csapatba, amikor még nem volt Yamaha találkozó, csak a facebookon működött. Egyfolytában volt élet, valaki kérdezett, a többiek válaszoltak, akár motorszereléssel, túrával, bármivel kapcsolatban. Aztán elmentem az első találkozóra, és már az első percben olyan volt, mintha mindenkit ezer éve ismernék. Nagyon családias hangulatú volt, amilyen kicsi találka, olyan hatalmas élmény. Aztán azóta egyre többen vagyunk, de a jó hangulat megmaradt, segítőkészek, figyelmesek az emberek.
A mostani találkozón felléptünk a zenekarommal – amiben én játszom a dobokon – és videoklipet forgattunk a Yamahások társaságában. Azt hiszem egy zenész-motorosnak ennél nagyobb élménye nem nagyon lehet!
Ja, és azt se felejtsem el, amikor 50 Yamahással megszálltuk az éttermet, ahol dolgoztam.

Nagyon sok új barátot szereztem, jó néhány emberrel a csoporton kívül is tartjuk a kapcsolatot, szervezünk külön programokat is, van akikkel falat mászni járunk, valakikkel koncertre.

Egyszerűen imádok motorosként élni. Habár vannak negatív tapasztalataim is. Sajnos vannak olyanok, akik lenézik a másikat, mert neki nem sportmotorja van, csak egy robogója, vagy choppere, mert az övé drágább, vagy hangosabb. És ők valószínűleg nem fognak megállni ha pl. az út szélén tolod a motorodat, hanem még lehet ki is röhög. De szerencsére a motorosok nagy része nem ilyen, legalábbis én ezt tapasztaltam az évek alatt.
Sőt, a motorosok között rendszeresen van adománygyűjtés, ha valakinek balesete van vagy a motorját kell helyre állítani, és neki vagy a családjának pénzre van szüksége, ilyenkor is nagy az összetartás.

Gerédi Anita