Hazai szervezésű, de zárt körűen szerveződő program volt, mégis komoly csapat jelent meg rajta: Yamaha tulajok randiztak Kakucs-ringen.

A Yamahások mások! Nem újdonság, hogy amióta a kétlábú ember két kerékre pattant, keresi a hasonszőrűek társaságát. Motoros klubok, közösségek, csoportok tucatjával lelhetők fel a közösségi oldalakon is, kihasználva a szerveződés lehetőségének gyorsaságát és mindenféle praktikumát. Azonban Dávid “Vezír” János csapata egy kicsit mégis más. A “Yamahások” bő 300 fős csoportja egyfajta sajátos értékrend köré szerveződött, és immáron harmadik találkozójukra került sor nemrég Kakucs versenypályáján.

Ezek a fiúk és lányok – akarom mondani lányok és fiúk – akarva vagy akaratlanul jó példát mutatnak számunkra emberségből, motoros barátságból, segítőkészségből, a manapság ritkaságszámba menő előítéletektől mentes kölcsönös tiszteletből. Hogy mi kell ehhez? Mindenek előtt néhány lelkes ember, sok-sok jó szándék és jóindulat. Tanúsíthatom, hogy micsoda felüdülés olyan emberek társaságában hódolni a közös szenvedélynek, ahol nyoma sincs a manapság oly divatos lekicsinylő megjegyzéseknek, a kivagyiságnak és egyéb rosszindulatnak.

Mondhatnánk, hogy olyan a nyáj, amilyen a pásztora, de talán egyszerűen arról van szó, hogy a motorozás az emberből a legalapvetőbb hajlamokat hozza elő: a jó emberekből a jót, a rossz emberekből a rosszat, s ez a társaság szerencsés csillagzat alatt született. Jó emberek alkotják!

yamaha talalkozo kakucs ring 10

Első találkozójuk Magyarország közepét, a második I. Szent László király első sírhelyét érintette, míg a legutóbbi találkozójukat a Kakucs ringre szervezték egy egész napos zártkörű program keretében. Az első találkozó a motoros jogosítvány megszerzéséhez szükséges KRESZ és a rutinpályán szükséges ismeretek, a második találkozó elsősegély-nyújtási tudnivalók, míg a legutóbbi a vezetéstechnikai ismeretek koncepciójára épült.

Mindezek mellett természetesen nem maradt el a közös bográcsozás, a motorok szépségversenye, az alkatrészhajító-verseny és megannyi emlékezetes program, melyet természetesen elmondani nem, inkább csak átélni lehet! A lassúsági verseny, de talán a karaoke party is a hangulatot, a professzionális vezetéstechnikai tréner által felügyelt oktatás a motorozási készséget emelte. Köszönet érte Máténak, a csoporttag motoros rendőrnek, aki társadalmi munkában oktatta a résztvevőket.

yamaha talalkozo kakucs ring 07

A Yamahások mások! S ha a másság jelen esetben nem a különcséget jelenti, akkor nagyon bízunk benne, hogy szívből és őszintén mondhatjuk majd azt, hogy: a motorosok mások!

Yamaha találkozó Kakucs-ringen – onroad.hu
Tagged on: